Europese campagne Gezond werk, voor alle leeftijden

De campagne 2016-2017 van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk zal in het teken staan van de vergrijzing van de Europese bevolking en de gevolgen daarvan op de arbeidscontext. Het centrale thema is: “Gezond werk, voor alle leeftijden”

De campagne heeft 4 doelstellingen

  1. Bevordering van duurzaam werk en gezond ouder worden vanaf het begin van het beroepsleven;
  2. Preventie van gezondheidsproblemen tijdens het gehele beroepsleven;
  3. Aanbieden van manieren waarop werkgevers en werknemers veiligheid en gezondheid op het werk kunnen beheren in het licht van een verouderende beroepsbevolking;
  4. Bevordering van de uitwisseling van informatie en goede praktijken.

(Bron: https://osha.europa.eu/nl/healthy-workplaces-campaigns/2016-17-campaign-healthy-workplaces-all-ages)

Awards voor goede praktijken voor een gezonde werkplek

Deze campagne is gericht op verscheidene actoren in de arbeidswereld en is bestemd voor alle organisaties, ongeacht hun omvang. Om ze te ondersteunen staan 2 jaar lang allerhande evenementen op de campagneagenda. Het gaat onder meer om de prijs voor goede praktijken voor een “Gezonde werkplek” die organisaties wil identificeren die op innoverende en opmerkelijke wijze bijdragen tot de promotie van veiligheid en gezondheid op het werk in de context van een verouderende beroepsbevolking.

Een website met tools

De website www.healthy-workplaces.eu stelt een reeks tools ter beschikking om een campagne te organiseren binnen uw organisatie: praktische gids, flyers, posters, video’s, PowerPoint-presentaties… en tools om de leeftijd in de onderneming te beheren.

 

Campagnemateriaal

Nuttige links

 

14/04/2016
CESI