You are here

Infrastructuur, uitrusting en hygiëne

 

  • De werkposten en gemeenschappelijke lokalen zo inrichten dat social distancing nageleefd kan worden.
  • De lokalen optimaal verluchten en ventileren (tijdens het gebruik en erna).
  • De richtlijnen bepalen voor het gebruik, het onderhoud en de ontsmetting van de uitrusting, machines, toestellen en gereedschap.
  • De lokalen zo inrichten dat er voldoende plekken om de handen te wassen beschikbaar zijn.
  • Gepaste uitrusting bestellen en uitdelen, waaronder PBM (maskers, handschoenen, hydroalcoholische gels, veiligheidsschermen, signaleringsborden, signaleringstape, papieren servetten...).
  • De maatregelen afficheren in de lokalen (bureaus, werkplaatsen, onthaal, wachtzalen, vergaderzalen, eetzalen, vestiaires, traphallen, liften...)
  • Collectief beschermingsmateriaal ter beschikking stellen (veiligheidsscherm...)
  • Gepaste onderhouds- en ontsmettingsproducten kiezen.
  • De richtlijnen bepalen voor de voorafgaande ontsmetting van de werkplekken en de rustruimten op het werk.
  • De richtlijnen bepalen voor schoonmaak en ontsmetting tijdens en na het werk (oppervlakken, frequentie, enz.).
  • De richtlijnen bepalen voor schoonmaak en ontsmetting van de werkuitrusting.
  • De richtlijnen bepalen voor schoonmaak van werkkledij.
  • De procedure bepalen voor afvalbeheer.
  • De richtlijnen bepalen voor het handen wassen.
  • De richtlijnen bepalen bij verplaatsingen.