De fysieke bijscholingen in EHBO zullen opnieuw starten vanaf september 2020. Binnen de huidige context van Covid-19 mogen de deelnemers geen rechtstreekse behandelingen (reanimatie, verbanden leggen, personenvervoer...) onder elkaar uitvoeren.
Maar de duur van de bijscholing (4 uur) blijft onveranderd en de bijscholing zal een module bevatten rond de risico’s verbonden aan COVID-19 en de maatregelen die in die bijzondere context moeten worden nageleefd (bij de behandeling van een slachtoffer…).
Het getuigschrift van deelname zal de volgende vermelding bevatten: “deze bijscholing werd gevolgd tijdens de Covid-19-pandemie zonder rechtstreekse behandelingen.
Opmerking: Een EHBO’er die zijn jaarlijkse bijscholing niet tijdig heeft kunnen volgen, moet die zo snel mogelijk volgen en dit binnen een maximumtermijn van een jaar na de datum waarop hij/zij de bijscholing had moeten volgen. De bijscholing voor 2020 kan dus nog in 2021 worden gegeven op voorwaarde dat de bovenvermelde termijn van één jaar wordt nageleefd.
Het aantal deelnemers zal worden aangepast aan de lokalen die we ter beschikking stellen.
Eerste zorgen op de arbeidsplaats als onderdeel van het intern noodplan. Opleiding overeenkomstig de bepalingen van het KB van 15 december 2010 betreffende de eerste hulp.
Doelstellingen
De elementaire kennis en competenties verworven tijdens de opleiding ‘Industriële Hulpverlener’ onderhouden. Efficiënt het hoofd kunnen bieden aan een ongeval in de werkplaats door de basisprincipes en specifieke EHBO toe te passen. Elke opgeleide ‘Industriële Hulpverlener’ moet jaarlijks minimaal vier uren bijscholing volgen om zijn titel en functie van hulpverlener binnen uw bedrijf te kunnen behouden.
Programma
Methode
Doelpubliek
Personen met het brevet van ‘Industriële Hulpverlener’.
Interventieplaats
In uw bedrijf of in de lokalen van CESI (interbedrijvenopleiding). Er moet voldoende ruimte voorzien worden voor het uitvoeren van de praktische oefeningen in een uitgerust lokaal aangepast aan het aantal deelnemers.