Covid Safe Ticket : aanpassing van de regels voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Vanaf 15 oktober geldt een nieuwe maatregel goedgekeurd door het Brussels Parlement die het Covid Safe Ticket oplegt voor bezoekers - ouder dan 16 jaar - aan verscheidene evenementen en instellingen in Brussel.
De medewerkers van uw onderneming moeten geen Covid Safe Ticket voorleggen om te kunnen werken. Ze worden beschouwd als deelnemers, maar ze dienen wel een mondmasker te dragen daar waar het CST verplicht is.

Wie is er nog vrijgesteld van een CST?

  • Mensen die een plek slechts kort bezoeken zonder er actief aan deel te nemen
  • Organisatoren van een evenement of beheerders van een activiteit
  • Zelfstandige werknemers of vrijwilligers
  • Patiënten in afwachting van verzorging
  • Dienstverleners en zorgverleners.

Een verwittigd werkgever...
De werkgever, beheerder of organisator wordt verantwoordelijk gesteld voor de toepassing van deze maatregel en stelt een lijst op met mensen die in staat zijn het CST van klanten of bezoekers te controleren.

En de horeca?
Volgens deze verordening dienen klanten ouder dan 16 jaar een geldig CST voor te leggen als ze niet op het terras verbruiken. De personeelsleden dragen een mondmasker, net als de leverancier of de technicus die langskomen.

Tot wanneer?
Het CST is gepland voor een periode die tot 30 juni 2022 kan duren. Deze maatregel zal echter elke maand herzien worden in functie van de evolutie van de gezondheidstoestand.

Meer informatie:
U vindt de uitzonderingen, details en eventueel aangepaste maatregelen in functie van de sector door volgende koppelingen te raadplegen:

15/10/2021
CESI