Griepvaccinatie 2022-2023: bereid uw campagne voor!

Of u nu aangesloten bent bij CESI of niet, wij kunnen de griepvaccinatie voor uw werknemers doen! Interesse? Wij leggen u in detail uit welke procedure u moet volgen om uw campagne te organiseren en uw vaccins te bestellen.

Waarom vaccineren?

De Covid-19 pandemie heeft ons meer dan ooit bewust gemaakt van het belang van vaccinatie en de voordelen ervan voor onze persoonlijke en professionele omgeving, en voor de continuïteit van onze activiteiten.

Nu de griep bij het begin van 2022 flink is toegeslagen, blijkt dat wij een deel van onze natuurlijke immuniteit tegen griep verloren zijn. Daarom bestaat er een groter risico op overdracht van het virus naar kwetsbare mensen in onze omgeving.

Net zoals bij Covid-19 zal het griepvaccin de besmetting, de ernst van de symptomen en de duur van de ziekte beperken. Zo kan het vaccin de incidentie van griep met 70 tot 90% verminderen bij mensen jonger dan 65 jaar.

Moeten we ten slotte nog herhalen dat een medewerker met griep gemiddeld een week afwezig is en dat dit een grote impact heeft op het absenteïsme en de werkorganisatie van uw teams.

Dan stellen we voor om die campagne nu al te plannen.

Wat zijn de stappen die moeten worden gevolgd om deze campagne te organiseren?

De procedure voor het bestellen van vaccins hangt af van het feit of u al dan niet aangesloten bent bij CESI. Wij nodigen u uit te klikken op het profiel dat bij u past:

 

 

 

 

 

 

 

 

Trefwoorden: 
09/06/2022
CESI